Operatie Steenbreek

Home > Water > Operatie Steenbreek

Samen voor meer groen in de buurt!

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Niet iedereen is zich echter ervan bewust dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen.

Met Operatie Steenbreek willen wij iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving!

Zonnebloemactie

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een zonnebloemwedstrijd georganiseerd. De kinderen van de drie scholen in Elspeet zijn benaderd om hieraan mee te doen. De zonnebloemwedstrijd is een succes geworden. Er zijn maar liefst 54 aanmeldingen binnengekomen. De grootste zonnebloem had een hoogte bereikt van 4,25 m!

Hoveniersbijeenkomst

Voor 31 oktober 2017 organiseerden wij samen met het waterschap Vallei en Veluwe een hoveniersbijeenkomst voor het deelgebied Noord-Veluwe. De bijeenkomst was opgezet voor hoveniers en vakambtenaren om het duurzaam inrichten van tuinen te promoten. Het was een zeer informatieve avond met goede open discussies.