Duurzaamheidslening

Home > Energie > Ons huis > Duurzaamheidslening

Comfortabeler wonen en de energierekening omlaag

In deze financieel uitdagende tijd is het goed om na te gaan op welke manieren je je vaste lasten kunt verlagen. Een van die manieren wint steeds meer aan populariteit: investeren in een energiezuinige woning, goed voor het milieu en je portemonnee. Je kunt als woningeigenaar met energiebesparende maatregelen bovendien het waardebehoud van je woning mogelijk positief beïnvloeden en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Duurzaamheidslening van de gemeente Nunspeet

De Duurzaamheidslening is bedoeld voor particulieren die tegen een lage rente geld willen lenen om duurzaam te kunnen investeren in bijvoorbeeld isolatie, het opwekken van duurzame energie in een warmtepomp voor warmte-/ koudeopslag, zonnepanelen op daken en de bijbehorende spanningsomvormer of zonneboiler. De gedachte is dat je met de besparing op je energierekening de lening kunt aflossen.

Vanaf nu is de lening ook aan te vragen door aspirant kopers van een nieuwbouwwoning die gasloos wordt gerealiseerd en inwoners die willen participeren in een PostcodeRoos project of Crowdfunding project dat zich richt op het decentraal produceren van duurzame energie.

De gemeente doet de eerste toets, maar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) verstrekt en beheert de toegekende Duurzaamheidslening. De toekenning van de lening geschiedt onder voorbehoud van een positief advies van SVn.. Lees meer

Download de gemeentelijke Verordening Duurzaamheidslening.

Aanvragen?

Download het formulier

aanvraagformulier (pdf)

Energiebespaarlening

Ook de energiebespaarlening zorgt ervoor dat de kosten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie niet in een keer opgebracht hoeven te worden. Het uitgangspunt is dat je met de besparing op energiekosten de lening aflost. Op een aantal punten verschillen de regelingen. Zo is het met de Energiebespaarlening niet mogelijk alleen in zonnepanelen te investeren. Je kunt de Energiebespaarlening zelf aanvragen via https://www.energiebespaarlening.nl/