De Stakenberg

Home > Groen > De Stakenberg

Tussen Nunspeet en Elspeet ligt het gebied De Stakenberg. Een uniek stukje beleving in de gemeente Nunspeet.

Het project Stakenberg is in 2017 afgerond. Zo is de afgelopen jaren de Stakenbergweg aangepast en veiliger gemaakt, belangrijk voor de vele dagrecreanten. De parkeerplaats is uitgebreid. Daarnaast is de speelweide uitgebreid met een natuurlijk speelbos, waar ook het startpunt begint van een gemarkeerde wandeling. Dit ‘tijdkijkpad’ neemt de wandelaar mee in de ontwikkelgeschiedenis van het landschap. Door deze facelift kan de bezoeker de natuur beleven in alle rust, ruimte en veiligheid.

Streekhoutproduct 

De nieuwe uitkijktoren is - in opdracht van de gemeente Nunspeet - gebouwd door de firma Wijma Kampen B.V. De toren is geheel uit rondhout gebouwd van bomen uit het Veluwse bos, een echt streekhoutproduct dus. In totaal zit er ongeveer 30 m3 naaldhout in verwerkt. De hoekpalen zijn gemaakt uit stammen van 90 jaar oude douglasbomen. Al het overige rondhout is gemaakt van larikshout.

De nieuwe toren biedt een prachtig uitzicht over de Veluwe. In de verte zijn bij helder weer de windmolens in de Flevopolder te zien.