Word een wijkheld en ruim zwerfafval op

Home > Afval > Word een wijkheld en ruim zwerfafval op

In 2017 zijn de Wijkhelden gestart in Nunspeet. Kinderen en volwassenen zetten zich met dit project actief in om hun buurt schoner en leefbaarder te maken.

Inmiddels hebben in totaal ruim 40 volwassenen en kinderen zich aangemeld om te helpen. Dit toont de behoefte aan van een goede aanpak van zwerfafval in de regio Noord-Veluwe.

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon en dragen hiermee hun steentje bij een aan schone en positieve samenleving. Jongens, meisjes en volwassenen lopen regelmatig een schoonmaakronde en ruimen dan het zwerfafval op. De buurt ziet er daardoor beter uit en er wordt minder nieuw afval op straat en in het groen gegooid. De wijkhelden zijn te herkennen aan hun knalgele hesjes en een knijper in hun hand.

Steentje bijdragen én er wat voor terugkrijgen

Door hun werk als Wijkheld worden kinderen zich al op jonge leeftijd bewust van de gevolgen van zwerfafval. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. De wijkhelden krijgen ook wat terug voor hun inzet. Ze worden bijvoorbeeld voorzien van goed materiaal, zoals veiligheidshesjes, knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien van de gemeente voor elke opruimronde € 2,50 per week waarin ze opgeruimd hebben.

Ook meedoen?

Kinderen die ook een zakcentje willen verdienen en die willen delen in het succes van de Wijkhelden in Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek kunnen zich heel eenvoudig inschrijven via www.onzewijkhelden.nl. Daar is ook uitgebreide informatie te vinden voor wie meer wil lezen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over de Wijkhelden, kijk op www.onzewijkhelden.nl of mail naar info@onzewijkhelden.nl. Voor meer informatie over afval scheiden kijk ook op www.afvalmeerwaard.nl.