Tweedehands artikelen

Home > Afval > Tweedehands artikelen

Tweedehands artikelen zijn hip en goed voor het mileu.

Veel tweedehands producten zijn mooi en apart, juist omdat ze niet meer in de handel zijn. Denk aan brocante, retrospullen en hippe vintagekleding. Vaak is tweedehands nog milieuvriendelijker en goedkoper ook!

Het kopen (verkopen) van tweedehands producten kan dan ook flinke milieuwinst opleveren. Het gebruikte product gaat langer mee: dat spaart grondstoffen, energie, water en afval. Er hoeven immers minder nieuwe spullen te worden gemaakt en minder oude spullen weggegooid.

Soms is nieuw beter
Vraag je wel af of tweedehands altijd beter is voor het milieu: een nieuwe koelkast of wasmachine is vaak zuiniger met energie dan een oude. Kijk voor meer informatie over Apparaten op de website van Milieu Centraal. Ook nieuwe auto's zijn vaak zuiniger dan oude. Meer daarover vind je op Auto kopen, eveneens van Milieu Centraal.

Adressen voor tweedehands artikelen

Tweedehands artikelen vind je in kringloopwinkels, via advertenties, bazaars, vlooienmarkten en via internetsites.

- Kringloopwinkels
  De Cirkel, Woord en Daad, overige kringloopwinkels in Gelderland.

- Advertenties
Advertenties voor tweedehands producten vind je op de 'vraag en aanbod' prikborden in de supermarkt, evenals in advertentierubrieken in lokale dagbladen en huis-aan-huisbladen.

- Bazaars en vlooienmarkten
Veilingen, bazaars en vlooienmarkten bieden particulieren de mogelijkheid spullen aan te bieden. Je vindt ze via regionale advertenties in regionale media en op internet.

- Websites
Je kunt ook via de zoekmachine op internet verschillende handige websites vinden voor tweedehands producten. Hier worden spullen aangeboden of kun je zelf een oproep plaatsen voor een product.